O značce Epos

Kořeny společnosti EPOS sahají až do roku 1925. V tom roce založil James Aubert hodinářskou společnost James Aubert SA ve Vallée de Joux, známé jako centrum světa mechanických hodinek. James Aubert byl nadšený strojní mechanik hodinek, který zasvětil svůj život vývoji nových hodinkových mechanismů. Byl mistrem svého umění a většinu svého úsilí věnoval technickému vývoji.

Za dobu své existence se společnost EPOS dočkala několika změn a převratů. Největší byl asi v 80. letech, kdy zájem o mechanické hodinky poklesl kvůli rozvíjejícímu pokroku quartzových hodinek.

Peter Hofer, dlouholetý odborník na švýcarské hodinářství, byl jedním z mála, kteří stále věřili v budoucnost mechanických hodinek. S touto vizí se on a jeho manželka Erna rozhodli založit vlastní společnost v roce 1983: Montres EPOS SA. Jejich hlavním přínosem byla vášeň pro mechanické hodinky a technické know-how potřebné k vytváření mechanických mistrovských děl.

Od samého začátku byl Hofer podporován Jeanem Fillonem, který byl hybnou silou mnoha zajímavých inovací EPOS. Po dobu 20 let zůstal Hofer věrný své vizi a vyvíjel ohromující sbírky zahrnující fascinující mechanismy, vždy v úzké spolupráci s Jean Fillon.

Od začátku roku 2000 hledal Peter Hofer nástupce, kteří by sdíleli jeho vášeň pro mechanické hodinky.

Nakonec je našel v rodině Chonge-Forster, v rodině s hlubokými kořeny ve švýcarském hodinářském průmyslu. Ursula Forster, se stala novou prezidentkou společnosti, pochází ze švýcarské rodiny hodinářů. Její manžel Tamdi, který převzal funkci generálního ředitele, pracuje mnoho let jako vrcholový manažer ve švýcarském hodinářském průmyslu.

Společně převzali od Petera Hofera v roce 2002 a od té doby vyvinuli značku EPOS, rozšířili portfolio produktů a rozšířili se do zahraničí. Stavěli na dlouhém dědictví a znalostech zabudovaných ve společnosti a vždy se zaměřili na vytváření vysoce sofistikovaných mechanických mistrovských děl za přijatelné ceny a zůstali věrni sloganu společnosti: Artistry in Watchmaking.

 

Všechny značky

Hodinářský a zlatnický servis

Doprava zdarma nad 1.800,-

Výměna hodinek bez udání důvodu

Nahoru